Dodatečné odhlučnění automobilů - Vestin izolační materiály

Přejít na obsah
Oblasti použití > Automotive

Odhlučnění motorového prostoru

Základní a nejčastěji řešená problematika při snižování hlučnosti vozidla. Prostředí v motorovém prostoru vyžaduje materiály s dobrou zvukovou pohltivostí, které jsou zároveň dostatečně odolné proti ostřikům oleje 
i dalších kapalin a mají potřebný stupeň nehořlavosti. Mezi takovéto materiály patří skelný proplet Araver v různých kombinacích s povrchovou vrstvou tvořenou především hliníkovou fólií v hladkém nebo perforovaném provedení. 
Jako moderní alternativu nabízíme sendvič Izovlies tvořený PUR pěnou s povrchovou vrstvou černého flísu, odolného vysokým teplotám a ostřikům provozních kapalin.
Tyto materiály jsou vhodné na víko motorového prostoru i na motorovou přepážku, kde je navíc vhodné doplnit je těžkou folií pro zvýšení neprůzvučnosti přepážky. Těžkou folii AMS-Tecsound je možné spojit do sendviče s pohltivými materiály nebo jí aplikovat samostatně a na ní přidat některou z doporučených pohltivých vrstev.

Piktogram tlumení hluku

Odhlučnění vnitřku karoserie

Zde nachází těžká folie AMS-Tecsound široké uplatnění. Je vhodná na zvýšení neprůzvučnosti podběhů, na vnitřní stranu motorové přepážky (v prvovýrobě je používána např. na utěsnění otvorů, kterými prochází kabelové svazky, na díly v přístrojové desce atp). Tyto aplikace je možno rozšířit nad minimální rozsah používaný v sériové výrobě. Na střechu jsou vhodné různé typy netkaných textilií, které díky zvukové pohltivosti optimalizují hodnotu dozvuku v kabině pro dobrou srozumitelnost slova i hudby a zároveň zamezují kondenzaci vodní páry na plechu střechy. V kombinaci s těžkou folií AMS-Tecsound jsou vhodné na boční stěny skříní dodávek a podobné aplikace.
Na vnitřní dokončovací úpravy dodáváme např. autokoberce typu Karet, koženky atp.

Odhlučnění motorového prostoru
Odhlučnění vnitřku karoserie
Odhlučnění vnitřku karoserie závodního speciálu
© 2005 - 2022 Vestin izolační materiály s.r.o.
© 2005 - 2021 Vestin s.r.o.
Návrat na obsah